Annonser

 
Universitetsbyen Aarhus er viden kjent for sitt levende sentrum og gode uteliv.

Vadestedet i Aarhus - stedet for å sitte ned og kikke på livet, eventuelt nyte god mat eller forfriskende drikke

Aarhus - verdens minste storby

Aarhus, som også kalles verdens minste storby, er en sjarmerende by preget av skandinavisk atmosfære og europeisk stil. Aarhus er med sine 300 000 innbyggere den nest største byen i Danmark.

 

Vikingstaden Aarhus

De nyeste utgravningene som er gjort i Aarhus viser at byen eksisterte i form av vikingbebyggelse allerede i år 770, noe som gjør den til en av de eldste byene i Norden.

 

Shopping i Aarhus byr på de store varehusene, lange gågater og spennende designbutikker

Shopping i Aarhus: De store varehusene er på plass i Aarhus - det er også de spennende designerbutikkene

Den Gamle By i Aarhus - se hvordan bylivet artet seg på oldefars tid

Den Gamle By i Aarhus viser hvordan bylivet var på oldemors tid

 

I Dyrehaven kan dere nyte stillheten - og se på søte dyr

Dyrehaven i Aarhus, her går dyrene fritt

Kongefamiliens sommerresidens ligger i Aarhus; Marselisborg Slot

Kongefamiliens sommerresidens i Aarhus; Marselisborg Slot

I sentrum av Aarhus finner man fremdeles gammel småhusbebyggelse

Pittoreske gater selv i sentrum av Aarhus

 

 

Noe for hele familien i Aarhus

Tivoli Friheden

En dansk by er ikke komplett uten et tivoli - så også i Aarhus - der finner man Tivoli Friheden. Prøv fritt fall i Sky Tower, bli løftet og snurret 360 grader i Pegasus, kjenn følelsen av vektløshet i Piratskipet, eller utsett nervene dine for den ultimate prøvelsen i berg- og dalbanen Tyfonen hvor du i tillegg til "opp- og nedturer" blir snurret rundt.

For mer informasjon, se deres hjemmeside: Tivoli Friheden

 

Dyrehaven

Sør for Aarhus ligger Dyrehaven; et skogsområde som er gjerdet inn. I Dyrehaven går hjort og dådyr fritt innenfor innhegningen, mens det er en egen innhegning for villsvin.

 

Marselisborg Slot

Den danske kongefamiliens sommerresidens, Marselisborg Slott (ferdigstilt i 1902), ligger i Aarhus. Slottsparken består av en samling skulpturer, en rosehage og urtehage. Hagen er åpen for publikum når kongefamilien ikke er tilstede.

 

Moesgård Museum

Moesgård Museum holder til rett sør for Aarhus. Museet har arkeologiske og etnografiske samlinger, samt en oldtidssti med rekonstruerte oldtidshus og gravmonumenter. Museet har også mange spennende særutstillinger.

 

Komme rundt i Aarhus

Bysykler i Aarhus

På sommeren er det plassert ut bysykler som alle kan benytte gratis. Som alle byer i Danmark er Aarhus godt tilrettelagt for syklister, så bysykkelen er et glimrende alternativ for å komme rundt i byen. 20 kroner i depositum når du henter ut sykkelen som fåes tilbake når sykkelen returneres.

 

Kollektivt

Det er et godt utbygd kollektivtilbud i Aarhus, så å komme rundt i byen er ikke noe problem. Ved fremvisning av Aarhuskortet er det gratis å kjøre kollektivt.

 

Underholdning, spisesteder og uteliv

Kultur

Det er et rikt kulturliv i Århus, med det 17.700 kvadratmeter store kulturhuset ARoS Aarhus Kunstmuseum som flaggskipet. Aarhus kunstbygning blir regnet som det beste utstillingsstedet for samtidskunst i Danmark.

 

Aarhus Symfoniorkester tilbyr hvert år flere konserter kjente danske og internasjonale dirigenter og solister (se deres hjemmeside for program).

 

Spisesteder i Aarhus

Er det en ting danskene tar seriøst, så er det maten! Så å finne spisesteder av god kvalitet for enhver lommebok er ikke noe problem i Aarhus.

 

Uteliv i Aarhus

Aarhus er i tillegg til å være den nest største byen i Danmark også en universitetsby. Det bor derfor mange unge i Aarhus, så byen har et rikt og pulserende natteliv. De fleste utestedene ligger i gangavstand fra hverandre i sentrumskjernen.

 

 

Danskebåten - info og billettbestilling

i Aarhus

Utvalgte steder på Jylland

Utvalgte attraksjoner på Jylland